Главная » 2010 » Апрель » 18 » За студентською лавою – зірки
20:14
За студентською лавою – зірки
http://www.wz.lviv.ua/pages.php?ac=arch&atid=80549
За студентською лавою – зірки
Інна КОРЧУК
Хтось розповідає про студентські роки з безтурботною усмішкою, згадуючи про курйози за партою та гуртожитські вечірки.
А в когось думки про альма-матер асоціюються із недоспаними ночами та темними колами під очима... Кореспондент “ВЗ” дізнавалася, якими фарбами малюють життя у “вишах” зірки української естради...

Тіна Кароль складає екзамени з мікрофоном у руках

родини Тіни Кароль збігаються зі святкуванням Дня студента. Тіна є студенткою Київського інституту музики імені Глієра, тож святкування вийшло подвійним. Цьогоріч у цей день співачці призначили іспит за фахом «Вокал».

Коли Тіна Кароль приїхала до інституту, біля входу в навчальний заклад співачку чекали журналісти і шанувальники. Тіна не засмутилась, що екзамен випав на день народження і не пробувала перенести його. Із задоволенням прийняла купу презентів і оберемки улюблених чайних троянд від однокурсників та фанів.

Помилуватись складанням екзамену зірки прийшли понад сто осіб, тому приймальна комісія перемістилася до актової зали. Білет Тіна Кароль не тягнула. Замість цього виконала три пісні зі свого репертуару. Іспит співачка склала на “відмінно”.

Як розповіли “ВЗ” у прес-службі співачки, в інституті всі люблять Тіну. Викладачі гордяться тим, що у них навчається така талановита і старанна студентка. Вона старається завжди виконувати всі поставлені завдання. Тіна Кароль уже закінчила Київський авіаційний університет і музичний технікум. І все - з найвищими балами. У Київському інституті музики ім. Глієра Кароль теж навчається на “відмінно”, тому сподівається і тут отримати червоний диплом. Тіна не припиняє працювати над собою. Щотижня ходить до свого улюбленого викладача з вокалу Тетяни Русової, яка викладає у неї і в інституті. Тіна не зарікається, що це її остання вища освіта.

Навчання тримає Василя Лазаровича у формі

ьогорічна українська надія “Євробачення” Василь Лазарович отримує другу вищу освіту у Національній музичній академії ім. П. Чайковського. Перший диплом вокаліста він отримав в університеті ім. Стефаника в Івано-Франківську.

“Легко поєдную навчання зі сценічною діяльністю, адже спів є основою обох цих напрямів, – розповідає Василь Лазарович “ВЗ”. – Навчання тримає мене у формі, додає росту. Про поблажки у нашій академії не йдеться. Строго з відвідуванням. Але співак розвивається на академічній музиці, тому навчання – мій плюс. Усе намагаюсь складати вчасно, аби потім не червоніти”.

Лазарович зізнається, що зараз важкий період, адже і до випускних екзаменів треба готуватись (а це - дванадцять предметів), і на “Євробаченні” хочеться виступити якнайкраще.

«Фабрикантам» більше до вподоби сцена, а не студентські аудиторії

«Фабрика зірок» – молодіжний проект. Тому більшість зіркових “фабрикантів” саме перебувають у студентському віці. Хлопці з дуету Дантес&Олійник, які засвітились в українському шоу-бізі після перемоги у проекті “Фабрика зірок-2”, зізнались, що популярність лише шкодить їхньому навчанню.

Володимир Дантес навчається у Національному технічному університеті “Харківський політехнічний інститут” на економічному факультеті (спеціальність - “Фінансове управління бізнесом”). Паралельно закінчує музично-педагогічне училище. Цього року стане дипломованим вокалістом та педагогом з вокалу. Вадим Олійник навчається у КНУКіМ на спеціальності “Естрадний вокал”.

“Викладачі не зважають на те, що ми - артисти, що у нас багато концертів, що нам бракує часу на сесії, навчання, - зізнаються хлопці. - Навпаки, вимагають ще більше. Мовляв, якщо ти зірка, доведи це і в навчанні”.

А новоспечена зірка “Фабрики зірок-3” Еріка, яка є студенткою четвертого курсу ЛНУ ім. І. Франка (факультет іноземних мов), зізналась, що любить свій вуз, але часу на навчання у неї майже не залишається. “Викладачі із розумінням ставляться до моєї діяльності, хоча здавати сесію ніхто за мене не буде, – розповіла Еріка “ВЗ”. – Але друзі-одногрупники допомагають “попідтягувати хвости”. Хочу вже швидше закінчити навчання і почати естрадну кар’єру”.

Наталя Валевська не любить іспитів

Київський національний університет культури і мистецтв виховав чимало зірок українського шоу-бізнесу. Однією з яскравих представниць цього вузу є Наталя Валевська, яка навчається тут в аспірантурі. Співачка зізнається, що в її випадку приказка про те, що спочатку ти працюєш на “заліковку”, а потім - вона на тебе, спрацювала на сто відсотків. Хоча поблажок через популярність вона не відчуває. Каже, що більшість викладачів не стежать за естрадним життям країни, тому знають її лише як старанну студентку. “Якщо не вірите, що я чемно відвідувала майже всі пари, запитайте у мого викладача Олександра Злотника, він це підтвердить”, - запевнила зірка.

Про студентські роки Наталя Валевська говорить із усмішкою. “Це світлий етап у моєму житті, – розповіла “ВЗ” співачка. – У стінах університету знайшла справжню подругу. Група у мене була дружною. Про заздрість чи підлість, як це часто буває, коли хтось досягає популярності, навіть не йшлося. Завжди старалась вчитись на “відмінно”. Диплом бакалавра у мене червоний, а ось на магістратурі отримала дві четвірки. Коли співоча кар’єра пішла догори, часу на навчання залишається все менше і менше. Особливо не люблю складати іспитів, хвилююсь. На підготовку до екзамену вдається викроювати час хіба по ночах”.

Наталя Валевська з радістю вільну хвилину приділяє написанню дисертації, тема якої - “Культура українського вокалу ХХ століття”. “Зміна роду занять – уже відпочинок. Люблю відпочивати з дисертацією в руках...”.

Фото прес-служб артистів

Просмотров: 712 | Добавил: zhannaleon | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]