Главная » 2011 » Май » 4 » Перший Національний приготував музичний подарунок ветеранам
12:39
Перший Національний приготував музичний подарунок ветеранам

Перший Національний приготував музичний подарунок ветеранам
4 травня 2011

9 травня о 15:50 на Першому Національному концерт "Подвигом вашим живемо", присвячений учасникам та ветеранам Великої Вітчизняної війни. Концерт є також нагадуванням про військову доблесть предків тим, хто народився уже після війни: недарма у пісні "Перемога", яку виконує Наталія Бучинська, є такі слова "Не дай нам Бог забути, який сьогодні день".
Свій музичний подарунок глядачам Першого Національного приготували: Володимир Гришко, Олександр Пономарьов, Ян Табачник, Степан Гіга, Олексій Матіас, Alyosha, дует "Алібі", Злата Огнєвич, Наталія Валевська, Іво Бобул, Віктор Павлік, Оксана Пекун та інші артисти.
Усі вони виконають улюблені народом пісні воєнних і післявоєнних років: "Жди меня", "Альоша", "Синий платочек", "Тальяночка", "В лесу прифронтовом", "Мы за ценою не постоим", "Від героїв минулих часів", "Степом, степом", "Катюша", а Тетяна Цимбал навіть прочитає вірш Ліни Костенко "Мій перший вірш, написаний в окопі".
Після запису пісні з кінофільму "17 миттєвостей весни" молодий вокаліст Олексій Матіас сказав: "Своїм виступом я висловлюю від молодого покоління повагу ветеранам. Мені дуже подобається ця пісня. Я хочу, щоб мої однолітки приймали цю творчість. І цей час. День Перемоги дуже значимий - і для нас, і для старшого покоління. Якщо б не було моїх дідусів, бабусь – не було б і мене. Я вдячний їм і за Перемогу, і за життя, яке мені подарували. Мої прадідусі і прабабусі воювали, але їх вже немає в живих. На щастя, живі бабусі й дідусі, які теж пройшли тяготи війни. Я кожен рік вітаю їх в День Перемоги".
Співачка Alyosha, одягнувши військову форму, виконала пісню "В лесу прифронтовом". А після запису розповіла, що для неї означає День Перемоги: "Я дуже ціную те, що завдяки людям, які воювали і перемогли, ми маємо мирне небо над головою. Іноді ми забуваємо про це і не цінуємо те, що зараз маємо - говоримо, що погано живемо. Насправді ми прекрасно живемо. І потрібно берегти це. Берегти те, що нам залишили наші предки. Люди, які пройшли воєнне пекло. Не знаю, що я можу зробити для них. Мої предки теж воювали. Зараз ми не можемо зрозуміти, наскільки це страшно, навіть за допомогою кіно. Хоча, мені дуже подобається один з останніх фільмів про війну "Ми з майбутнього". Там чуттєво показана атмосфера цього суворого часу. Думаю, так воно і було".
Для виконання кожної композиції режисер приготував реквізит, що відображає воєнну епоху: старий портативний патефон, гасова лампа, етажерка, друкарська машинка, аналогічна тим, на яких "строчили накази" у воєнний час. Усе це створює відповідну атмосферу і перетворює концерт в музичний міні-спектакль.
Під час запису цієї концертної програми за столиками почесними гостями були старенькі ветерани. Через вік і хвороби багато хто з них пересувається лише зі сторонньою допомогою. Але, незважаючи ні на що, прикрашені орденами і медалями вони приїхали на концерт.
Артисти, виходячи на сцену, від усієї душі бажали ветеранам здоров'я і довголіття.
Люди похилого віку зі сльозами на очах аплодували кожному виступу. Адже їм так цінна увага. Їм потрібно лише, щоб ми не забували цей день – День Перемоги!
Дивіться 9 травня о 15:50 на Першому Національному концерт, присвячений Дню Перемоги.










http://1tv.com.ua/uk/about/news/2011/05/04/4947
Просмотров: 618 | Добавил: zhannaleon | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]